media

Организацията е едно от най-съществените пера както в личен, така и в професионален план. До голяма степен възможностите ни за развитие се определят и от умението ни да се организираме. При добра подготовка те нарастват многократно, тъй като правилно разпределеното време дава поле за реализиране на повече дейности. По същия начин стои въпросът и с организиране на пространството, което ни заобикаля.

Организацията на вещите и предметите, които се намират около нас, има важна роля за продуктивността и креативността ни, защото определя бързината и качеството, с които ще извършим поставена задача или ежедневен личен ангажимент. Това правило важи както за ангажиментите, които имаме да отметнем вкъщи, така и за всички задължения, които трябва да обезпечим на работното си място. И в този ред на мисли ще се спрем на организацията на вещи в офиса, която е всеобщ проблем и оказва голямо влияние върху качеството на работа на всички служители.

До голяма степен бързината, качеството и лекотата на извършване на една задача са пряко свързани с условията на труд, в които един служител се намира. Поради тази причина, подредбата на всички документи, каталози, брошури, архиви, инструкции и всякакви други пособия на хартиен носител, с които както служителите, така и клиентите оперират в една компания, е от изключителна важност. В наши дни, пазарът е пренаситен с множество различни аксесоари и консумативи, които са пряко свързани с офисите и канцелариите и имат за цел да олекотят и осъвременят ежедневните работни процеси. Разбира се, съществуват безброй много артикули, които са скъпи, а са лишени от всякаква функционалност.

След задълбочено проучване, нашите специалисти от OfficeV установиха, че зад добре познатия, дори клиширан класьор, се крие едно истинско оръжие за креативност, продуктивност и висока производителност на всички служители, работещи в офис, зад бюро, в институции или извършват дейност, чиято работа изисква групиране и съхранение на различни по вид документи.

Класьорите са изключително конвенционални, опростени и едновременно с това функционални, практични и много полезни офис аксесоари, които могат да намерят приложение в най-различни сфери на дейност. Как всъщност подпомагат креативността и продуктивността?

·       Информацията на хартиени носители се съхранява и групира по-бързо и по-лесно, което от своя страна я превръща в по-лесно откриваема впоследствие;

·       Класьорите имат твърди корици и заключващ механизъм, благодарение на които не позволяват на листата в тях да се разпиляват, измачкват, накъсват или изцапват;

·       Обичайно класьорите разполагат с джобче, в което може да се постави етикетобозначаващ съдържанието или друга важна информация, която би ни насочила при необходимост;

Тези функционалности на класьорите, от своя страна, с лекота допринасят за по-лесно, бързо и качествено протичане на работния процес. Следователно, добрата организация в офиса би спомогнала за отмятане на много повече задачи за 1 работен ден, отколкото в случаи, в които служителите отделят от времето си, за да търсят и подреждат многократно документите, с които им се налага да работят. Освен това, структурираната информация се възприема и обработва по-лесно, което подпомага генерирането на повече работещи идеи, надграждане на качественото реализиране на задачите и ангажиментите и по този начин повишава креативността на служителите без значение от звеното, в което оперират!

  • Sep 20, 2023
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Остави коментар

Email адресът няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с*