media

Под офис техника и офис консумативи се подразбира голям асортиментот артикули, изпълняващи много и различни функции, обезпечаващи разнообразнинужди в различни браншове и улесняващи многократно работата на служители, чиятодейност се извършва в офис.

Според дългогодишния опит на специалистите от OfficeV, едни от най-често използваните артикули измежду офис техниката са шредерите,ламинаторите, гилотините и подвързващите машини.

 Шредери – същност и приложение

Шредерите, по своята същност, представляват специално проектирани машини заунищожаване на документи на хартиен носител, съдържащи лична или конфиденциалнаинформация, с която може да бъде злоупотребено, ако бъде изхвърляна поконвенционалния начин. Тези машини са подходящи още и за унищожаване наносители на информация от типа на кредитните карти. Принципът, на койтоработят, е ситно нарязване (раздробяване) или смилане на хартията на много финилентички, посредством което информацията върху нея не може да бъде разчетенаили сглобена наново. Такъв тип техника може да бъде срещнат както вправителствени организации и фирми, така и в офисите на частни лица, тъй катозлоупотребите с лична информация могат да се случат навсякъде.

На пазара се предлагат автоматични или иновативни компактни устройства,които се поставят направо върху кошчето за отпадъци. Предлагат се устройства сразличен капацитет, в зависимост от необходимостта на клиента – някои шредеримогат да унищожават по няколко страници, докато други са проектирани за работав големи предприятия и раздробяват много документи за отрицателно време.

Ламинатори – практични уреди с незаменима функционалност

Използвани както в офисите, така и в студиа за копиране и ламиниране, кактои в домове, ламинаторите стават все по-популярни, когато стане въпрос задългосрочно съхраняване на разнообразни документи. Благодарение на тезиустройства, запазването целостта на важни документи, грамоти, сертификати,правилници се превръща в детска игра.

В продуктовата гама на OfficeV можете да откриете много видове ламинатори, работещи на различен принцип,удовлетворяващи различните нужди на потребителя. Най-често срещаните ламинаториса подходящи за хартиени носители с размер А3 и А4, тъй като това е най-масовоупотребявания размер. Разбира се, размер А5 може да бъде ламиниран както вламинатор за А4, така и в ламинатор за А5. От друга страна, ако заложите напрофесионалните ламинатори, те ще Ви позволят да ламинирате с по-голямаскорост.

Благодарение на ламинирането можете да предпазите важни документи отвлиянието на външната среда като измокряне и накъсване, намачкване,избледняване на мастилото.

Гилотини – бързо, лесно, прецизно!

Често срещани в административни офиси, канцеларии, книжарници и печатнистудиа, гилотините са много практичен и функционален офис аксесоар,който улеснява многократно работата на сътрудниците в този бранш.

Гилотините са с различен капацитет за нарязване на хартия наведнъж(брой листа) и са снабдени със скала за измерване – някои в инчове, други всантиметри. Подходящи да се използват както в офиси, така и в училища и другиадминистрации.  

Гилотината намира все по-голямо приложение, тъй като позволявадетайлно, прецизно, лесно и бързо изрязване на хартия с цветни изображения безда се изкривява правата линия, както и практично оразмеряване на различнилиста.

Подвързващи машини

Разнообразни по вид и с различно приложение, подвързващите машини сависокоспециализирани уреди за подвързии. Всеки модел е с различен капацитет наподвързване (брой листа, формат на документите) и различни функции (някои могатда правят няколко неща наведнъж – например да перфорират и подвързватедновременно). Запазете важни за Вас видове книжа, подвързвайте книги, съхранявайтедокументи, снимки рисунки.

По-иновативните модели на практика правят всичко сами! Контролират,калибрират, режат и подвързват, а Вие просто наблюдавате процеса с удоволствие!

Подходящи и за домашна употреба, те са без аналог по своята същност инезаменими в това, което правят!

  • Aug 03, 2023
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Остави коментар

Email адресът няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с*