media

Работното място на хора, чиято професия не е свързана с постоянни пътувания, е мястото, на което прекарват по-голямата част от деня си. И ако тази работа е свързана изцяло със стоене зад бюро, комфортът е от първостепенна важност. Приоритетен е както за работата, която извършва човека, така и за нагласата му за фирмата, в която работи. И един от най-съществените елементи, отговорен за това, е офис столът.

              Как да изберете перфектния офис стол? Експертите от OfficeV са Ви подготвили кратко ръководство за това, как да се насочите към правилния артикул спрямо персоналните си нужди и предпочитания!

            Асортиментът от офис столове, които могат да се срещнат още и като „работни“ столове, е много голям - можете да избирате между различни размери, форми и функционалности. Ключовите характеристики обаче, на които трябва да се спрете, са по-скоро част от функционалностите на офис стола.

1.     Регулиране на височината – изключително важно е офис столът, който купувате, да има възможност да се регулира на височина и да може да се нагажда спрямо Вашите предпочитания и телосложение. 

2.     Завъртане – практична, полезна и удобна функция, благодарение на която можете да бъдете много по-мобилни в офиса, да обезпечавате цялото си бюро с едно движение, да имате по-голям достъп до различни места без да се налага да ставате от стола си. Тази функция Ви спестява както време, така и усилия.

3.     Регулиране на наклона на облегалката – тази опция Ви позволява да заемате удобната за Вас поза и да се премествате на стола, когато не Ви е комфортно. Ако нямате регулиране на облегалката ще Ви се налага да стоите в една и съща поза, която не е много удобна за стоене дълго време на стол.

4.     Подлакътници – дават много добра опора на ръцете и подпомагат удобното боравене с мишка и клавиатура. Подлакътниците спомагат и за премахване на напрежението от кръста, врата и раменете. Това, което трябва да съобразите, когато избирате стол с подлакътници, е те да не пречат да приближавате стола си максимално близо до бюрото. В такъв случай няма да можете да заемате удобна поза спрямо облегалката на стола и ще изпитвате сериозен дискомфорт.

5.     Колелца – дават Ви свобода на движение, улесняват Ви във всяко едно движение и също както завъртането Ви спестяват време и усилия.

6.     Кръстачка – при офис столовете има два вида кръстачки- метални и пластмасови. Независимо с каква кръстачка е офис столът, който сте си избрали, ако в някакъв момент се наложи подмяна, може да разчитате на експертите в Office V да ви съдействат в избора на нова кръстачка от категория „Аксесоари за столове“, където ще намерите всякакви резервни части за офис столове.

7.     Материал за изработка – на последно място, но далеч не последен по важност е материалът, от който е изработен офис столът. Той е от много голямо значение, тъй като това е най-основната част от стола, с която Вашето тяло влиза в контакт и е важен фактор както за регулиране на евентуално изпотяване и спарване на кожата, така и за поддръжката на самия стол. Ако изберете офис стол изцяло от плат, той ще бъде по-труден за почистване, тъй като замърсяванията ще трябва да се премахват със запиране. От друга страна памучните тъкани абсорбират изпотяванията, което от своя страна води до неприятна миризма на материята. Това е следваща причина почистването да се случва по-трудно. Има столове, чиято повърхност е покрита с мрежа или меш, благодарение на която се създава вентилация и този тип столове предотвратяват спарването и са едни от най-предпочитаните. И един от най-добрите варианти, на който можете да заложите, е офис стол, изработен от кожа. Независимо дали ще изберете офис стол от еко или естествена кожа, тя е изключително лесна за почистване и създава неповторим комфорт дори и при целодневно използване на стола!  • May 23, 2023
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Остави коментар

Email адресът няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с*